Мешканцям Києва та області радять зачиняти щільно вікна та двері: що сталося

У ДСНС пояснили причини неприємного запаху у столиці та у Київській області
Мешканцям Києва та області радять зачиняти щільно вікна та двері: що сталося
Київ Фото: Юрій Тацій у Фейсбуці
11 Липня 2022, 14:00
читать на русском

У Києві та Київській області від ранку відчувається запах гару у повітрі.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що мешканцям потрібно зачиняти щільно вікна та двері, оскільки у повітрі є дим від тліючих торфовищ.

Із самого ранку в Києві відчувається запах гару, що може викликати занепокоєння мешканців столиці. Запевняємо, що у Києві спокійно та серйозних пожеж не спостерігається. На півночі області у Новій Греблі, Бородянської ОТГ, тліють торфовища. Вітер несе запах диму у бік столиці. Показники повітря в межах норми. Якщо ви ще досі відчуваєте запах гару - зачиніть щільно вікна та двері, доки запах розсіється, і тільки після цього відчиняйте, - йдеться у повідомленні.

Фахівці радять - у разі задимлення необхідно робити вологе прибирання. Корисно поставити місткості з водою, щоб підвищити вологість повітря; збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Якщо у вас з’явилася задишка та кашель, необхідно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, на початку травня у Києві суттєво погіршилася якість повітря, мешканці столиці відчули запах гарі. З'ясувалося, що тривали пожежі в екосистемах Київської області. Зокрема, тліли торф'яники в Бучанському районі.