Мешканцям Одещини нагадали про заборони, які діють в області

Одеситам не радять відвідувати пляжі
Мешканцям Одещини нагадали про заборони, які діють в області
Пляж Аркадія в Одесі (скрін з відео)
22 Липня 2022, 15:02
читать на русском

Одеська міська рада нагадала про заборони, які діють в області та в обласному центрі.

Зазначається, що через штормову погоду в північно-західній частині Чорного моря створюються передумови до посилення активності руху ворожих мін.

Тому мешканців регіону просять не відвідувати узбережжя та не купатися в морі.

Міни можуть дрейфувати, зокрема й до берега. Небезпека відпочинку в пляжній зоні надто висока. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни. Для інформування населення на території пляжів в Одесі встановлено таблички щодо небезпеки. Не використовуйте пляжі для відпочинку – це небезпечно, - зазначили у міськраді

Також одеситам нагадують, що згідно з розпорядженням начальника Одеської обласної військової адміністрації Максима Марченка на території Одеси та Одеської області заборонено використання і продаж піротехнічних засобів, у тому числі феєрверків, салютів і петард, незалежно від класу.

Також заборонено рух транспортних засобів, які використовують в своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів без шумопоглинача або систему "прямотік" та конструктивні особливості системи випуску газiв якиx продукують надмірний рівень шуму.

Крім того, заборонено використання транспортних засобів, які використовуються в несанкціонованих авто/мото змаганнях, водії яких здійснюють небезпечне керування.

Дана заборона діє до скасування воєнного стану або до видачі окремого розпорядження.

Нагадаємо, курортного сезону на пляжах Одеської області та Одеси цього літа не варто чекати. Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко заявив, що люди гинуть від ворожих мін, які викидає не берег, або які дрейфують у морі. 

1