Мешканець Донеччини до смерті забив трирічного хлопчика, який не міг ходити - відео

Вбивця поклав тіло дитини до сумки та закопав на пустирі
Мешканець Донеччини до смерті забив трирічного хлопчика, який не міг ходити - відео
Суд (фото: ВАКС / Facebook)
4 Лютого 2022, 11:11
читать на русском

У Донецькій області судитимуть чоловіка, який вбив трирічного хлопчика та закопав його тіло на пустирі.

У поліції повідомили, що 2 лютого мешканка міста Курахове заявила про зникнення трирічного онука.

Коли правоохоронці прибули до оселі, де мешкав зниклий хлопчик, матір дитини не змогла пояснити, куди він подівся. Однак з'ясували, що дитини зникла ще тиждень потому, як вони отримали виклик.

Було встановлено, що у квартирі мешкає 30-річна жінка з трьома дітьми та її співмешканець. Подружжя не працює, обидва вживають наркотики. Загалом у багатодітній родині виховуються п’ятеро дітей віком від 1,5 до 9 років, проте двоє старших живуть із бабусею в іншому місті. Поліцейські виявили, що вдома немає трирічного сина. Було відомо, що хлопчик має інвалідність і не ходить, - йдеться у повідомленні.

Матір дитини спочатку плуталася у свідченнях і сказала, що нібито віддала комусь хлопчика.

Коли оперативники карного розшуку, слідчі та інспектори з ювенальної превенції перевірили кожну з її версій, вони не підтвердилися.

Тоді поліція долучила до розслідування додаткові сили поліції. На місці також працювала криміналістична лабораторія.

Було опитано сусідів і коло знайомих, встановлено хронологію подій, зібрано речові докази. Правоохоронці з’ясували, що до зникнення дитини причетний вітчим. У ніч з 23 на 24 січня він побив безпорадну дитину, яка від народження не могла ходити. Чоловік змушував хлопчика стати на ноги, а коли дитина заплакала,  підозрюваний почав лупцювати її. Коли ж хлопчик знепритомнів та перестав подавати ознаки життя, чоловік загорнув його у простирадло та поліетиленовий пакет, виніс до покинутої дачної ділянки та прикопав під землею та снігом.

Підозрюваний вказав на схованку з тілом, але намагався ввести слідство в оману, стверджуючи, що хлопчик помер внаслідок захворювання, а він його тільки поховав. Проте результати судово-медичної експертизи довели, що дитина загинула насильницькою смертю внаслідок травми голови, - кажуть у поліції.

29-річного чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він був неодноразово судимий за крадіжки, викрадення авто та зберігання наркотиків. На момент скоєння злочину він відбував умовний строк.

Затриманому оголошено підозру в умисному вбивстві малолітньої дитини (п.2 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Досудове розслідування триває.

У поліції зазначили, що родина перебувала на обліку в соцслужбах як багатодітна. Матір загиблого хлопчика притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Наразі двох її найменших доньок поліцейські доставили до лікарні для обстеження. Вирішується питання про позбавлення громадянки батьківських прав.

Нагадаємо, у Києві п'яна жінка вдарила кухонним ножем свого 4-річного сина.

Читайте також

1