Мешканець Львівщини горлом упав на працюючу болгарку

Лікарі змогли врятувати постраждалого
Мешканець Львівщини горлом упав на працюючу болгарку
операція з видалення пухлини (Фото: Хмельницька обласна лікарня)
18 Серпня 2021, 15:29
читать на русском

32-річний мешканець Червоноградського району (Львівська область) випадково впав на працюючу болгаркою та перерізав собі шию.

Як повідомляє ZAXID.NET із посиланням на завідувача хірургічного відділення Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова Гната Герича, у пацієнта була масивна рана м'яких тканин з ушкодженням м'язів, підшкірної клітковини, кісток і хрящів шийного відділу хребта.

Болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від сонної артерії, - розповів лікар.

Згодом лікарям розповіли, що постраждалий чоловік удома працював з болгаркою, вона була без захисного щитка, як раптом спіткнувся і впав на працюючу болгарку. Люди, що були поруч, миттю вимкнули її, але інструмент встиг перерізати передню і бічну поверхню шиї, аж до хребців.

Під час падіння болгарка пошкодила і щитоподібну залозу, що викликало масивну кровотечу. Сонна артерія, на щастя, не була пошкоджена, були ушкодженні її гілки, болгарка зупинилася буквально за кілька міліметрів від магістральної судини, що і врятувало чоловіка, а також те, що лікарні "швидкої" надали пацієнту кваліфіковану допомогу, - розповів Герич.

Лікар каже, що життя постраждалому вдалося врятувати і його вже виписали з лікарні.

Читайте також