Мільйони доларів відмивали за допомогою криптовалюти у Гонконзі

В основному використовували стейблкоїни USDT від Tether
Мільйони доларів відмивали за допомогою криптовалюти у Гонконзі
Криптовалюта, крипторинок (фото: Pexels)
16 Липня 2021, 04:11
читать на русском

У Гонконзі підозрюють чотирьох людей у відмиванні грошей, зокрема 113 млн доларів, за допомогою криптовалюти.

Як повідомляє видання LetKnow, це перше подібне розслідування у районі.

Зазначається, що синдикат для відмивання грошей в основному використовував стейблкоїни USDT від Tether. Встигли відмити на суму 1,2 млрд гонконзьких доларів (приблизно 154 млн доларів).

За словами старшого офіцера митного бюро розслідувань синдикованих злочинів Марка Ву Вай-квана,  фінансові операції відбувались впродовж 15 місяців через підставні компанії. Для цього використовували 40 криптогаманців для USDT.

Наше розслідування показало, що синдикат відмив близько 880 млн гонконзьких доларів (приблизно 113 млн доларів) за допомогою криптовалюти в період з лютого 2020 року по травень 2021 року, - зазначив він.

Для решти суми використовувалися традиційні канали. Як з'ясували митники, відмиті кошти направляли на банківські рахунки фізичних осіб і компаній в Гонконзі, материковому Китаї та Сінгапурі.

Серед заарештованих - 33-річний ватажок групи та троє учасників від 24 років до 36. Зі своїх клієнтів вони стягували комісію від 3% до 5%.

Нагадаємо, що рекордну кількість криптовалюти вилучила поліція у Лондоні (Велика Британія) у рамках розслідування діяльності з відмивання грошей.

Читайте також