Мільярдер Баффет назвав біткоїн злом та спрогнозував зникнення криптовалют

Інвестор вважає, що криптовалюта не приносить жодної відчутної вигоди
Мільярдер Баффет назвав біткоїн злом та спрогнозував зникнення криптовалют
Криптовалюта, біткоїн Фото: УНІАН
2 Травня 2022, 18:29
читать на русском

Американський інвестор та мільярдер Воррен Баффет розповів, чому він не вірить у біткоїн та скептично ставиться до криптовалют, як до способу інвестицій.

Баффет, як повідомляє CNBC, на щорічній зустрічі акціонерів Berkshire Hathaway сказав, що біткоїн це не продуктивний актив і що він не дає відчутно вигоди.

Я не знаю, чи піде він, чи знизиться в наступному році, чи через п’ять чи 10 років. Але я майже впевнений у тому, що це нічого не дає, – сказав він.

Баффет вважає, що криптовалюта не є тим активом, який згодом може принести відчутну вигоду. Він запевнив, що не вклав би у біткоїн навіть 25 доларів:

Якби сказали: за 1% частки всіх сільськогосподарських угідь у Сполучених Штатах, заплатіть нам 25 мільярдів доларів, я випишу одразу чек, бо за 25 мільярдів доларів я тепер володітиму відсотком сільськогосподарських угідь США. Якщо ви запропонуєте мені відсоток усіх багатоквартирних будинків у країні і захочете ще 25 мільярдів доларів, я випишу вам чек, це дуже просто. Тепер, якби ви сказали мені, що володієте всіма біткоїнами у світі, і запропонували їх мені за 25 доларів, я б їх не взяв, бо що б я з ним зробив? Так чи інакше мені доведеться продати його вам. Це нічого не дасть. Квартири будуть давати в оренду, а ферми виробляти їжу.

Мільярдер зазначив, що будь-які активи, щоб мати цінність, повинні комусь щось доставити, і це має бути лише валюта.

Баффет вважає, що не за горами той день, коли біткоїн взагалі обвалиться до нуля і ніщо не захистить його від повного краху.

Нагадаємо, засновник Quantum Fintech Group Гаррі Йє прогнозує, що вже цьогоріч перша криптовалюта біткоїн може здорожчати на 900 відсотків.

Читайте також

1