Мінфін: Понад 36,6 млн грн отримали учасники за скасоване пробне ЗНО

Кошти виплачуються на безповоротній основі з Фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками
Мінфін: Понад 36,6 млн грн отримали учасники за скасоване пробне ЗНО
Міністерство фінансів Фото: kmu.gov.ua
6 Жовтня 2020, 17:59
читать на русском

Станом на 1 жовтня 2020 року Міністерство освіти і науки України спільно з АТ КБ "Приватбанк" повернули кошти за пробне ЗНО 149 тис. 611 учасникам.

Сума повернених коштів – 36 млн 688 тис. грн, що становить 69,9% від загальної суми (52 млн 450 тис. грн), - йдеться у повідомленні Мінфіну.

Кошти виплачуються на безповоротній основі з Фонду боротьби з хворобою COVID-19 та її наслідками, які були спрямовані до "Приватбанку" для їх повернення 218 тис. 663 учасникам.

Читайте також

У міністерстві фінансів зазначили, що і надалі будуть регулярно інформувати щодо повернення коштів через "Приватбанк".

Проведення виплат відбувається у період з 1 липня до 1 грудня 2020 року через відділення ПриватБанку.

Нагадаємо, у Міносвіти повідомили, що у 2021 році випускники, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти та/або планують вступати до закладів вищої освіти, матимуть можливість самостійно обирати, яку саме роботу виконуватимуть під час ЗНО ‒ з української мови і літератури чи лише з української мови.

У Міністерстві освіти зазначили, що сертифікаційна робота з української мови міститиме лише завдання з української мови (39 завдань закритих форм з вибором відповіді або на встановлення відповідності та 1 завдання відкритої форми на надання розгорнутої письмової відповіді).

1