Мінімальну зарплату у 2023 році не підвищуватимуть для українців - Мінфін

Вона буде на рівні грудня поточного року
Мінімальну зарплату у 2023 році не підвищуватимуть для українців - Мінфін
Гроші, гаманець, бідність / Фото: Pexels
9 Вересня 2022, 08:30
читать на русском

В умовах воєнного стану пріоритетом державного бюджету на наступний рік буде сектор безпеки і оборони, а також забезпечення усіх соціальних зобов’язань держави.

Про це наголосив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, передає пресслужба Мінфіну.

За його словами, у 2023 році в Україні не планують підвищувати мінімальну зарплату. Вона буде на рівні грудня поточного року.

У наступному році видатки на пенсійне та соціальне забезпечення не зменшуються, а деякі із них будуть навіть збільшені. Близько 5,5 млрд грн буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян украй важлива. Також буде забезпечено своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплати заробітних плат медикам та освітянам. Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня поточного року, - наголосив Єрмоличев.

Також заступник міністра фінансів повідомив, що медицина залишається пріоритетом фінансування на наступний рік.

Наразі ми дискутуємо із Національною службою здоров’я та МОЗ щодо залишків коштів, які знаходяться на рахунках надавачів медичних послуг. Тому планується коригування програми медгарантій, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені, ‒ сказав він.

Також під час обговорення основних аспектів проєкту держбюджету на 2023 рік було порушено питання фінансування видатків на культуру та мистецтво, збільшення фінансування вугільної промисловості, виплати заробітних плат у сфері охорони здоров’я.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики ініціювало оновлення механізму призначення субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

1