Міністр освіти Лісовий відмовився від наукового ступеня

Раніше Лісового звинуватили у плагіаті в кандидатській дисертації
Головне
Міністр освіти Лісовий відмовився від наукового ступеня
Оксен Лісовий
30 Травня 2023, 14:44
читать на русском

19 травня Уряд затвердив механізм добровільної відмови від наукового ступеня.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий повідомив, що першим відмовився від ступеня кандидата наук.

"В академічному світі науковий ступінь – це про цінність та довіру, а ще про здобуття, а не отримання. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, повинні лише науковці... На собі, власне, першим і випробовував механізм відмови. Написав відповідну заяву і від учора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливіші реальні справи та дії", – написав міністр на Facebook.

Лісовий додав, що наступним кроком у становленні нової культури академічної доброчесності має стати відповідний закон, який наразі доопрацьовується.

"Наше завдання – розвивати, підтримувати та підсилювати прогресивну науку та людей, які нею займаються – відповідально та ефективно", – пише міністр.

Нагадаємо, раніше Оксен Лісовий відправив свою кандидатську роботу на перевірку через підозри у плагіаті. Він заявляв, що відмовиться від ступеня, якщо плагіат буде виявлено. У пості міністра про результати перевірки на плагіат не зазначено. У пресслужбі міністра заявили, що вона ще триває.

1