Скандал у МОН: Лісовий подав свою дисертацію на перевірку на предмет плагіату

Висновки комісії міністр пообіцяв оприлюднити перед громадськістю
Головне
Скандал у МОН: Лісовий подав свою дисертацію на перевірку на предмет плагіату
Оксен Лісовий
23 Березня 2023, 14:32
читать на русском

Новообраний міністр освіти України Оксен Лісовий подав свою дисертацію в Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, аби перевірити її на предмет плагіату.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. 

"Свою дисертацію подав на перевірку до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Не менше за інших чекаю на її результати. І, як уже казав, у разі виявлення будь-яких порушень нової культури академічної доброчесності, до формування якої від мене буде особлива увага, відмовлюся від наукового ступеня кандидата наук. Щойно отримаю висновок - публічно все оприлюдню", - написав він.

Лісовий наголосив, що не збирається триматися за звання.

"Я прийшов у міністерство не для цього, а робити реформи та працювати на якісну освіту глобального рівня. Наукові ступені й відповідні доплати до них потрібні людям, які займаються наукою, а не іншими сферами діяльності", - додав він.

Нагадаємо, нового міністра освіти та науки України Оксена Лісового звинувачують у плагіаті. Йдеться про кандидатську дисертацію з філософії, яку Лісовий захистив у 2012 році.

20 березня у Верховній Раді розглянули відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти та науки України. "За" проголосували – 295 депутатів. Верховна рада 21 березня проголосувала за призначення Оксена Лісового новим міністром освіти та науки України.