Міносвіти рекомендувало перевести школярів на дистанційне навчання

Заклади освіти зможуть відмовитися від дистанційного навчання
Головне
Міносвіти рекомендувало перевести школярів на дистанційне навчання
діти, сніг Фото: Парламент.UA
12 Лютого 2021, 17:26
читать на русском

Міністерство освіти рекомендувало перевести школярів на дистанційне навчання через ускладнення погодних умов в Україні.

Про це йдеться у "Рекомендації МОН у зв'язку зі складними погодними умовами", публікованій на сайті відомства.

У зв’язку зі складними погодними умовами та зниженням температури повітря, Міністерство освіти і науки України рекомендує вжити невідкладних заходів, спрямованих на збереження здоров’я дітей та належну організацію освітнього процесу, - йдеться у повідомленні.

У МОН повідомили, що розіслали відповідні листи до керівників департаментів (управлінь) освіти та науки обласних, Київської міської державних адміністрацій та керівників закладів загальної середньої освіти.

Читайте також

Просимо розглянути можливість організації навчання учнів з використанням технологій дистанційної освіти, інтернет-ресурсів; провести серед учасників освітнього процесу роз’яснювальну роботу щодо попередження переохолодження, техніки безпеки тощо, – зазначено в листі міністерства.

У МОН зазначають, що при надзвичайних погодних умовах, а також надзвичайних ситуаціях засновники закладу освіти можуть самостійно схвалювати рішення про тимчасове призупинення навчання учнів.

Нагадаємо, найближчим часом в Україні очікується погіршення погодних умов. Синоптики обіцяють сильний вітер та хуртовини.