Мінськ оголосив Тіхановську в міждержавний розшук

Її звинувачують у закликах до повалення конституційного ладу
Мінськ оголосив Тіхановську в міждержавний розшук
Світлана Тіхановська Фото: t.me/tsikhanouskaya
16 Жовтня 2020, 11:01
читать на русском

Білорусь оголосила Світлану Тіхановську в міждержавний розшук за заклики до повалення конституційного ладу.

Про це повідомили російському виданню РІА Новини в МВС Росії.

Про те, що Тіхановська потрапила в міждержавний розшук у Росії, стало відомо на початку жовтня. Пізніше в МВС РФ уточнили, що кримінальних справ в Росії проти неї не порушували, а в розшуку вона знаходиться у відповідності з договорами про допомогу між Росією і Білоруссю.

У розшукових обліках Міждержавного інформаційного банку є відомості щодо Тіхановської С.Г., оголошеної в міждержавний розшук МВС Республіки Білорусь за вчинення злочину, передбаченого частиною 3 статті 361. Це "Заклики до повалення або зміни конституційного ладу Республіки Білорусь або до вчинення злочинів проти держави, - заявили в МВС Росії.

Читайте також

Нагадаємо, 13 жовтня лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська оголосила ультиматум президенту Білорусі Олександру Лукашенку. Вона дала йому 13 днів, щоб виконати три вимоги.

Тіхановська висунула такі вимоги:

  • Лукашенко повинен оголосити про відхід.
  • Насильство на вулицях має зупинитися повністю.
  • Всі політв'язні повинні бути звільнені.

Минуло два місяці політичної кризи, насильства і беззаконня - і з нас вистачить. 25 жовтня ми оголошуємо народний ультиматум, - заявила вона.

Тіхановська також додала, якщо до 25 жовтня ці вимоги не будуть виконані, вся країна мирно вийде на вулиці з ультиматумом.

1