Тіхановська про побиття активістів: це новий етап насильства над білоруським народом

Тіхановська назвала затримання та побиття активістів "новим етапом насильства над білоруським народом"
Важливо
Тіхановська про побиття активістів: це новий етап насильства над білоруським народом
12 Жовтня 2020, 08:43
читать на русском

Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська прокоментувала останні події в країні.

У свому Telegram-каналі вона назвала затримання та побиття активістів "новим етапом насильства над білоруським народом".

Я не сплю, як і всі білоруси зараз. Сотні затриманих, масові побиття, кров - це єдина відповідь, на яку вони здатні. За два місяці ми заплатили за свою свободу дуже страшну ціну. Але нас - більше, і ми досягнемо свого. Ви самі знаєте, що робити, - написала Тіхановська.

Читайте також

Як відомо, у Мінську і регіональних містах проходив недільний Марш гордості. 11 жовтня, у Білорусі під час акції протесту затримали майже 600 осіб, серед них - десятки журналістів.

У Telegram-каналі порталу TUT.BY повідомлялося, що в центрі Мінська проходять жорсткі затримання учасників протесту.

Невідомі в балаклавах, спортивних костюмах (з кийками) і ОМОН б'ють присутніх демонстрантів. Зокрема тих, хто лежить. Деякі демонстранти намагаються давати відсіч, - йшлося в повідомленні.

10 жовтня президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідав СІЗО КДБ. Там він зустрівся з експретендентом на висунення кандидатури в президенти країни Віктором Бабарикою та іншими заарештованими представниками опозиції.

Після візиту Лукашенка до СІЗО Світлані Тіхановській вперше за чотири місяці дозволили поспілкуватися з її ув'язненим чоловіком.

1