Міські рюкзаки та рюкзаки для активного відпочинку – в чому різниця та коли вибрати кожен тип

В продажу нині представлена широка та різноманітна пропозиція моделей рюкзаків різного призначення, конструкції та місткості
Міські рюкзаки та рюкзаки для активного відпочинку – в чому різниця та коли вибрати кожен тип
Рюкзак
1 Грудня 2023, 13:40
читать на русском

Сучасна мода віддає перевагу комфортності, це стосується одягу, взуття та аксесуарів. Тому в чоловічих та жіночих гардеробах все частіше з’являються рюкзаки. Вони зі шкільного та туристичного приладдя впевнено перейшли до розряду речей повсякденного вживання. Ними успішно замінили не дуже зручні ділові портфелі, спортивні сумки, барсетки. В продажу представлена широка та різноманітна пропозиція моделей різного призначення, конструкції та місткості.

Поділяються рюкзаки за конструкційними особливостями на:

  • м’які без каркаса;
  • станкові – з жорсткою каркасною рамкою;
  • анатомічні – мають підвісну систему та армування спини для рівномірного розподілу ваги.

Щоб підібрати правильний варіант, потрібно враховувати, що поділяються ранці ще й за призначенням. Тобто на щодень варто вибирати міські моделі, які зручно носити впродовж дня, а для активного відпочинку віддавати перевагу спеціалізованим.

Чому міські рюкзаки стали маст хев в модному гардеробі чоловіків та жінок

Носити речі за спиною набагато зручніше ніж в руці, або на плечі. Це оцінила молодь і ввела рюкзаки до молодіжної моди. А потім вони вийшли на вулиці міст і знаходять все більше прихильників серед людей різного віку. Для повсякденного використання виробники пропонують великий вибір міських моделей. Ознайомитись з пропозиціями відомих брендів і підібрати для себе ідеальний варіант зможете на https://answear.ua/k/vin/aksesuary/ryukzaki.

Це велика та різноманітна категорія, яка містить практичні варіанти різної місткості з ергономічною конструкцією. Особливістю міських рюкзаків є невеликий об’єм до 30 літрів, окремий відсік для безпечної перенесення ноутбука, кармани-органайзери для смартфона, ключів, ручок та інших необхідних дрібниць. Велике відділення зможе вмістити перекус, парасольку, одяг для спортзалу, все що може знадобитись упродовж дня.

Доволі популярними є іміджеві моделі, які вміщують тільки необхідні дрібниці та слугують яскравим акцентом до стильного аутфіту.

Чим відрізняються рюкзаки для активного відпочинку від міських

Чоловіки, які вільний час присвячують спортивним активностям, подорожам, велопоїздкам, захоплюються полюванням потребують спеціальних рюкзаків. Залежно від призначення вони відрізняються конструкцією, оснащенням та функціоналом. За цими параметрами вони поділяються на:

  • Спортивні – оснащуються функціональними стяжками, відділом для спортивного одягу та взуття, кишенями для води та дрібниць.
  • Трекінгові – призначаються для велопрогулянок, пробіжок, хайкінгу. Це полегшений варіант з сітчастою спинкою для вентиляції, одним відсіком для речей, та питної системи. Мають більш яскраве забарвлення та світловідбивні елементи.
  • Похідні – для коротких та недалеких подорожей мають відділення, перекусу, невеликих речей, кишеню для напоїв.

Як правильно вибрати рюкзак

При виборі моделі головним аргументом є призначення. Для студента, офісного працівника, або фрилансера потрібні моделі, які відповідають формату А4, мають обладнаний відсік для ноутбука чи планшета. Діловим чоловікам слід звернути увагу на варіанти у вигляді портфеля з натуральної або еко шкіри.

Для активного відпочинку краще віддавати перевагу ранцям з водовідштовхувальної тканини з анатомічною або сітчастою спинкою. Звертають увагу на кількість внутрішніх та зовнішніх кишень.