Мокрий сніг і сильний вітер очікують в Україні 26 січня

У Карпатах збережеться висока сніголавинна небезпека
Мокрий сніг і сильний вітер очікують в Україні 26 січня
погода, зима, сніг
26 Січня 2024, 07:39
читать на русском

26 січня по усій території України очікується мокрий сніг. Попереджають про ожеледицю на дорогах й сильні пориви вітру в окремих областях.

Про це пише український гідрометеорологічний центр.

"Хмарно.Вночі помірний, вдень невеликий мокрий сніг та дощ, на заході країни місцями налипання мокрого снігу, у південно-східній частині подекуди ожеледь. На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця", - пише пресслужба.

Зазначається, що вітер північно-західний, 7-12 м/с, у західних, Одеській, місцями у Вінницькій та Житомирській областях пориви 15-20 м/с.

Температура:

  • на заході коливатиметься від -1 до +2 вночі й від 0 до +2 вдень;
  • на півночі коливатиметься від 0 до +2 вночі й від 0 до +2 вдень;
  • на півдні коливатиметься від 0 до +4 вночі й від +1 до +5 вдень;
  • на сході коливатиметься від -1 до +1 вночі й від 0 до +3 вдень.

У Києві та області хмарно. Вночі помірний, вдень невеликий мокрий сніг та дощ. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с".

Температура в області протягом доби від -2 до +3, а в Києві від 0 до +2.

Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), очікується 25-26 січня - на високогір'ї Івано-Франківської області. Також помірна сніголавинна небезпека очікується 25-26 січня - на високогір'ї Закарпатської області.

Нагадаємо, найближчими днями в Україні збережеться відносно тепла, але нестійка погода. Очікуються опади, тумани, ожеледиця на дорогах та місцями пориви вітру. Однак наприкінці тижня температура трохи знизиться, а вночі у низці областей повернуться 10-градусні морози.

Читайте також