Повернуться 10-градусні морози: синоптики розповіли про погоду у наступні три доби

Повсюди очікуються тумани. ожеледиця та поривчастий вітер
Повернуться 10-градусні морози: синоптики розповіли про погоду у наступні три доби
Сніг з дощем (Фото: picabu)
25 Січня 2024, 15:43
читать на русском

Найближчими днями в Україні збережеться відносно тепла, але нестійка погода. Очікуються опади, тумани, ожеледиця на дорогах та місцями пориви вітру. Однак наприкінці тижня температура трохи знизиться, а вночі у низці областей повернуться 10-градусні морози.

Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, повідомляє "Метеопрог".

Погода 26 січня

У п'ятницю продовжиться вплив атмосферних фронтів, внаслідок чого пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, у Приазов'ї та Криму з дощем. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер на Лівобережжі змінних напрямків, 3-8 м/с, на Правобережжі північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень -1...+4 °С.

Погода 27 січня

У суботу, 27 січня, очікується невеликий сніг, мокрий сніг, у західних областях помірні опади. Подекуди тумани, на дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень -2...+3 °С.

Погода 28 січня

Наприкінці тижня очікується невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, а у Карпатському регіоні та на крайній півночі похолоднішає до -6...-11 °С. Вдень по всій Україні буде не вище -4...+1 °С.

Нагадаємо, за довгостроковим прогнозом синоптиків початок лютого буде з невеликим похолоданням. Вночі очікується суцільний мінус, а вдень тепліше: близько 0° C. Із середини першої десятиденки вдень температура підвищиться, а ночі будуть здебільшого із знаком "мінус". Опади в цей час помірні, в окремі дні буде досить вітряно.

Середина місяця характеризуватися частими змінами погоди і температури. В окремі дні будуть спостерігатися досить сильні пориви вітру. На початку цієї декади очікується похолодання: різке зниження температури спостерігатиметься вночі, а вдень утримається досить помірна температура. Потім посиляться опади, а після цього температура знову знизиться на два-три дні. Кінцівка другої декади здивує різким потеплінням.

Потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

Читайте також

1