Мобілізація в Україні триватиме до кінця травня та може бути продовжена

Наразі показники мобілізації виконані на 100%
Головне
Мобілізація в Україні триватиме до кінця травня та може бути продовжена
Ветерани АТО (Фото: АрміяInform)
2 Травня 2022, 17:06
читать на русском

В Україні показники мобілізації виконані на 100%, проте її можуть продовжити - рішення залежатиме лише від оперативної ситуації.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна сказав начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач.

За його словами, раніше оголошена мобілізація триватиме до 24 травня. Він зазначив, що наразі вона проводиться з меншими темпами, бо на початку лютого було повністю укомплектовано сили оборони.

Понад два місяці проводиться загальна мобілізація на території нашої держави, всі показники виконані на 100%. Наразі призов до війська проводиться з меншими темпами, бо на початку лютого було повністю укомплектовано сили оборони. Зараз проходить лише доукомплектування. Мобілізація була оголошена на три місяці, і її продовження буде залежати лише від оперативної обстановки на бойових порядках. Це стосується як офіцерів, так і солдат, - сказав Горбач.

Він пояснив, що термін "мобілізація" - не передбачає добровільний порядок прибуття на службу, та назвав твердження громадян, що вони отримали "примусово" повістки не коректне:

Оскільки, процедура повідомлення про те, що особа має з’явитися в центр комплектування, може бути вручена в будь-якому місці.

Горбач зазначив, що коли військовозобов’язаний отримав повістку і незаконним способом виїхав за кордон, це означає, що він ухиляється від свого обов’язку і це кримінальна відповідальність.

Тобто, такі особи будуть відповідати перед законом, - наголосив він.

Нагадаємо, у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України починаючи з 24 лютого 2022 року на підставі Указу Президента України №69/2022 "Про загальну мобілізацію" в державі оголошено та проводиться загальна мобілізація протягом 90 діб.

Призов військовозобов'язаних, резервістів та залучення транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань України здійснюється в обсягах, визначених мобілізаційними планами. Наразі ці плани є з грифом "секретно".

Читайте також

1