Мобільні пункти вакцинації запрацювали у Києві: адреси

У "ковідних маршрутках" вакцинація триватиме до 24 серпня
Мобільні пункти вакцинації запрацювали у Києві: адреси
Вакцинація Фото: КМДА
19 Серпня 2021, 13:01
читать на русском

У Києві з 19 серпня в столиці почали працювати мобільні пункти вакцинації від коронавірусу.

Як повідомили у КМДА, їхня робота триватиме до 24 серпня.

Йдеться про спеціально облаштовані автобуси, які за заздалегідь визначеним графіком будуть курсувати містом (у районах, віддалених від медзакладів, на базі яких створено стаціонарні пункти щеплень) та вакцинальні намети (з 21 до 24 серпня), що розташовуватимуться у багатолюдних місцях, - розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Зазначається, що у мобільних пунктах вакцинації може щепитися будь-який громадянин України або особа, що має постійну посвідку на проживання. Такий формат імунізації не потребує попереднього запису. Все що потрібно – паспорт, ІПН та мобільний телефон.

Якщо у вас підписана декларація з лікарем – це значно спростить та пришвидшить процес оформлення вакцинації. Записатися на ревакцинацію рекомендовано у сімейного лікаря у найближчому до вас пункті щеплень, що розташований на базі закладу охорони здоров’я. При цьому не потрібно очікувати на запрошення – телефонуйте або записуйтеся через сервіс helsi.me самостійно, - кажуть у КМДА.

Курсування рейсового автобуса буде відбуватись за наступним графіком та за такими локаціями:

Вакцинальні автобуси на основних ринках столиці:

Також у Києві працюватимуть вакцинальні намети:

У соцмережах опублікували перші кадри з мобільних пунктів вакцинації:

Нагадаємо, у Києві під час свят до Дня Незалежності вирішили скоротити кількість вакцинальних днів до двох. 23 та 24 серпня Центр масової вакцинації та вакцинальні пункти в медзакладах не працюватимуть, але щепитися можна раніше – 21 та 22 серпня або починаючи з 25-го.

Читайте також