Вакцинація від коронавірусу в Україні може стати обов`язковою

За відмову від щеплень буде передбачене покарання
Головне
Вакцинація від коронавірусу в Україні може стати обов`язковою
Вакцинація в Києві (Фото: КМДА)
14 Липня 2021, 23:07
читать на русском

Начальник Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Києві Олег Рубан не виключив запровадження обов’язкової вакцинації українців від коронавірусу, якщо таке рішення ухвалить головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Про це Рубан сказав в ефірі OBOZREVATEL TV.

Рубан зауважив, що на сьогодні вакцинація – це єдиний шлях для подолання пандемії COVID-19.

З травня почалась вакцинація педагогів всіх навчальних закладів всіх сфер, які перебувають в Міносвіти, і сьогодні, на жаль, вакциновано лише понад 40%, але це буде активізовано після 15 серпня, коли повернуться з відпускної кампанії всі вчителі, - розповів чиновник.

Рубан підкреслив, що вчителі належать до соціальної сфери і мають бути щеплені обов’язково.

Щодо заохочення – такого бонусу немає. А що стосується обов’язковості (вакцинації - ред) – це може бути у випадку ухвалення рішення головного санлікаря України пана Кузіна. Якщо він винесе таку постанову, то вона буде обов’язковою до виконання в усіх сферах. І районні, місцеві адміністрації, територіальні органи будуть контролювати це, - заявив Рубан.

Він зауважив, що, у разі ухвалення рішення про обов’язкову вакцинацію населення від коронавірусу, за відмову від щеплень буде передбачено покарання.

Є норма закону щодо захисту населення від інфекційних хвороб – якщо є загроза для оточення, і таке рішення ухвалив головний санлікар – то це обов’язково для виконання, - наголосив Рубан.

Нагадаємо, раніше міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет не виключає, що вчителів, які відмовилися зробити щеплення від коронавірусу, не допустять до роботи.

Читайте також

1