Мокрий сніг і потепління: прогноз погоди на тиждень

Стовпчики термометрів поповзуть із середи, 24 січня
Мокрий сніг і потепління: прогноз погоди на тиждень
Мокрий сніг (фото: УНІАН)
22 Січня 2024, 15:43

Початок тижня виявиться холодним для жителів північних та східних областей у зв'язку з впливом арктичних повітряних мас, проте поступово з середини тижня відбудеться підвищення температури на тлі циклонічної діяльності та слабко виражених атмосферних фронтів. Переважання поля зниженого тиску сприятиме випаданню снігу та мокрого снігу у другій половині тижня. У західних та південних областях часом опади спостерігатимуться у вигляді дощу та мряки. Не виключені тумани, а також налипання мокрого снігу.

Про це розповів синоптик Ігор Кибальчич, пише Метеопрог.

У понеділок, 22 січня, погоду в Україні визначатиме антициклон. Очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці на Півночі Лівобережжя місцями тумани. На дорогах ожеледиця. Вітер вночі змінних напрямків, 3 – 8 м/с; вдень південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі -2...-7 °С, у північних, Харківській областях та у Карпатах -13...-18 °С; вдень -4...+1 °С, на Півночі Лівобережжя -3...-8 °С.

У вівторок, 23 січня, вночі у західній частині, вдень також у північних та місцями центральних областях очікується сніг, мокрий сніг, на заході місцями з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2...-7 °С, вдень -2...+3 °С; на сході вночі -8...-13 °С, вдень -2...-7 °С.

У середу, 24 січня, в Україні очікується нестійка погода з опадами. Лише у Приазов'ї, Криму та на Донбасі переважно сухо. У західних областях вдень помірні, подекуди значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу з переходом у дощ. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах більшості областей ожеледиця. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с, вдень у західних областях окремі пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 °С, вдень -1...+4 °С; у східній частині та у Карпатах вночі -7...-12 °С, вдень 0...-5 °С.

У четвер, 25 січня, утримається нестійка погода з опадами у вигляді снігу, мокрого снігу, часом з дощем. Подекуди налипання мокрого снігу, тумани, на дорогах ожеледиця. Вітер південний із переходом на західний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень +1...+6 °С. У східних областях та у Карпатах вночі -3...-8 °С, вдень близько 0 °С.

У п'ятницю, 26 січня, продовжиться вплив атмосферних фронтів, внаслідок чого пройдуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, у Приазов'ї та Криму з дощем. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер на Лівобережжі змінних напрямків, 3 - 8 м/с, на Правобережжі північно-західний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -2...+3 °С, вдень -1...+4 °С.

У суботу, 27 січня, очікується невеликий сніг, мокрий сніг, у західних областях помірні опади. Подекуди тумани, на дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень -2...+3 °С.

У неділю, 28 січня, очікується невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, у Карпатському регіоні та на крайній півночі -6...-11 °С, вдень -4...+1 °С.

Нагадаємо, погода у січні буде відносно комфортною, особливо у плані вітрів та опадів, а у лютому очікується найбільший за зиму мороз.

За прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, початок першої третини лютого ознаменується невеликим похолоданням порівняно з кінцем січня — протягом дня температура очікується близько нуля градусів, а вночі морози. Але потім трохи потеплішає, хоча вночі ще буде мінусова температура. Опади очікуються помірними, хоч буде вітряно.

Читайте також

1