Мокрий сніг з дощем прийдуть в Україну: синоптики про погоду на 4 лютого

Через ожеледицю оголошено перший рівень небезпечності
Мокрий сніг з дощем прийдуть в Україну: синоптики про погоду на 4 лютого
Габаритний транспорт, погода фото: КМДА у Телеграм
4 Лютого 2022, 09:07
читать на русском

Жовтий рівень погодної небезпеки діятиме в Україні 4 лютого через ожеледицю.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Синоптики кажуть, що у п'ятницю арктичне повітря з північного заходу поширюватиметься на територію нашої країни, тому очікується похолодання. Опади будуть лише на Заході та на Сході.

Вдень у більшості західних областей прогнозується невеликий мокрий сніг з дощем, на решті території без опадів. Вітер північно-західний з переходом в західних областях на південно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вдень від чотирьох градусів морозу до одного тепла.

У Київській області опадів не прогнозують. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень від нуля до чотирьох градусів морозу.

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко, сніжитиме у західних областях, а дощитиме у Криму.

Температура повітря вночі опускатиметься до мінус 9 градусів, у східних областях та в Криму до мінус трьох. Вдень похолоднішає у центральних та північних областях - до мінус семи градусів, а у західних областях вдень близько нуля.

У Києві 4 лютого очікується морозна погода з нічною температурою повітря до -7 градусів, а вдень - до мінус трьох. Без опадів.

За прогнозом Діденко, у суботу, 5 січня, сніжитиме на Заході, Півночі та подекуди в Центрі. У ніч на суботу в більшості областей України передбачається до мінус 10 градусів, на крайній півночі до -12 градусів, на Заході до мінус 2 градусів морозу. Посилиться вітер.

Вдень почнеться потепління до відлиги, лише в східних областях ще вдень побудуть -3-6 градусів, - каже вона.

У Києві 5 січня вночі підморозить до мінус 12 градусів, а вже вдень почнеться потепління. Можливий сніг.

У неділю, 6 січня, сніг випадатиме вночі у східних областях, а вдень у західних областях можливий мокрий сніг. Температура повітря вночі на Сході опуститься до мінус дев'яти градусів, а протягом дня відлига та невеликі "плюси" охоплять практично всю Україну. Проте буде вітряно.

Неділя в Києві буде з відлигою, вітряною, без істотних опадів, - каже Діденко.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у лютому на українців чекають погодні гойдалки. Температура повітря буде на 1-2 градуси вища, ніж останні десятиліття, а опадів очікується небагато.

Читайте також