Молдовський дипломат намагався вивезти з України велику партію цигарок

Дипломат переконував митників, що везе в Італію виключно дипломатичну пошту
Молдовський дипломат намагався вивезти з України велику партію цигарок
Контрабанда сигарет Фото: Закарпатська митниця Держмитслужби
7 Листопада 2020, 07:00
читать на русском

350 блоків цигарок намагався вивезти з України молдавський дипломат, повідомляє Закарпатська митниця Державної митної служби України.

На митному посту "Лужанка" Закарпатської митниці Держмитслужби кінологічна команда попередила незаконне вивезення з України великої партії тютюнових виробів молдовським дипломатом, - зазначається у повідомленні.

46-річний громадянин Молдови заїхав на українсько-угорський кордон на позашляховику. Під час проходження митно-прикордонного контролю обрав дипломатичну смугу. Таким чином заявив, що користується дипломатичними пільгами.

Читайте також

Під час перевірки дипломатичних документів, які надав водій, в інспектора виникла підозра щодо його правомірного перетину через кордон. Та дипломат почав переконувати, що везе в Італію виключно дипломатичну пошту. Відтак, було прийнято рішення залучити до огляду кінологічну команду. І результат не забарився: чотирилапий помічник Сем за лічені секунди дав спрацювання на наявність запаху тютюну. Після цього митники провели поглиблений огляд транспортного засобу, - зазначають митники.

Відкривши багажне відділення, під речами інспектори виявили приховані від митного контролю сигарети з акцизною маркою України, а також в ніші автомобіля, загальною кількістю 350 блоків.

Читайте також

Приховані 3500 пачок сигарет, вартістю понад 183 тис грн, та позашляховик (2007 р.в.), який використовувався для переміщення прихованого від митного контролю товару, вартістю 100 тис грн, вилучено до рішення суду.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі митники документують правопорушення, - повідомили митники.

Нагадаємо, 1 листопада у Закарпатській області прикордонники зі стріляниною зупинили контрабандистів цигарок.

Зазначається, що зловмисники планували перемістити через кордон близько 2 тис. пачок сигарет з білоруськими акцизними марками.