Понад 120 кг кокаїну: в Одесі затримали контрабандистів

Затримані іноземці причетні до контрабанди наркотиків, які доставляли з Перу в Україну
Понад 120 кг кокаїну: в Одесі затримали контрабандистів
Фото: пресслужба МВС України
25 Жовтня 2020, 05:15
читать на русском

Державна прикордонна служба спільно з Службою безпеки України в Одесі затримали чотирьох громадян Ізраїлю з понад 120 кг кокаїну.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Чотирьох громадян Ізраїлю з близько 120 кілограмами кокаїну міжвідомча група затримала в одному зі складських приміщень Одеси, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що затримані іноземці причетні до контрабанди наркотиків, які доставляли з Перу в Україну в контейнері через Одеський морський торговельний порт.

Слідчо-оперативні заходи проходили у рамках кримінального провадження за ст. 305 ККУ "Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів".

Читайте також

Нагадаємо, що Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через нашу країну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як "бойовий наркотик Ісламської держави". На чорному ринку вилучений товар оцінюється у понад 30 мільйонів доларів.

Співробітники Служби безпеки України блокували контрабанду важких наркотиків до тимчасово окупованих територій Донеччини транзитом через Росію.

Організатора контрабанди затримали на пункті пропуску "Гоптівка" під час чергової спроби переміщення через кордон майже 400 грамів метадону. Наркотики контрабандист приховав в обшивці автомобіля. Вартість вилученого "товару" за цінами чорного ринку становить 600 тисяч гривень.

1