СБУ затримала організатора наркотрафіку в Україні

Наркотики надходили на територію України з Росії
СБУ затримала організатора наркотрафіку в Україні
СБУ Фото: ssu.gov.ua
5 Жовтня 2020, 15:48
читать на русском

Співробітники Служби безпеки України блокували контрабанду важких наркотиків до тимчасово окупованих територій Донеччини транзитом через Росію. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Наркобізнес налагодив мешканець тимчасово окупованого Донецька. Наркотики зловмисник скуповував у дилерів із Запорізької області та нелегально переправляв на власному автомобілі через лінію розмежування. Із запровадженням карантинних обмежень наркоторгівець розробив новий маршрут через територію країни-агресора та розширив клієнтську базу в Росії. За оперативною інформацією, обороти такого наркотрафіку становили до 2,5 мільйона гривень на місяць, - йдеться у повідомленні Служби безпеки.

Читайте також

СБУ

СБУ Фото: ssu.gov.ua

Організатора контрабанди затримали на пункті пропуску "Гоптівка" під час чергової спроби переміщення через кордон майже 400 грамів метадону. Наркотики контрабандист приховав в обшивці автомобіля. Вартість вилученого "товару" за цінами чорного ринку становить 600 тисяч гривень.

Тривають слідчі дії. Встановлюються інші особи, причетні до наркотрафіку, - зазначають в СБУ.

СБУ

СБУ Фото: ssu.gov.ua

Читайте також

Нагадаємо, 2 жовтня у Харківській області у працівника СБУ вилучили арсенал зброї та наркотичні речовини. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань України.

Співробітник СБУ підозрюється у зберіганні вогнепальної зброї та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу та у придбанні та зберіганні психотропних речовин без мети збуту. У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Операція з викриття правопорушника відбулася за сприяння управління ГУ ВБ СБУ. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону, - повідомили у ДБР.