У працівника СБУ вилучили арсенал зброї та наркотики

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років
У працівника СБУ вилучили арсенал зброї та наркотики
Зброя Фото: ДБР
2 Жовтня 2020, 16:18
читать на русском

У Харківській області у працівника СБУ вилучили арсенал зброї та наркотичні речовини. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань України.

За даними досудового розслідування, підозрюваний без жодних дозволів зберігав вдома автомат "АКС-74", понад 3 тисячі патронів калібру 5.45 мм, дві гранати Ф-1 та вибухову речовину метальної дії. Крім того, під час санкціонованого обшуку у його помешканні виявили психотропну речовину - амфетамін загальною масою більше 12 грамів, - зазначається у повідомленні.

Читайте також

Співробітник СБУ підозрюється у зберіганні вогнепальної зброї та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу та у придбанні та зберіганні психотропних речовин без мети збуту. У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Фото: ДБР

Операція з викриття правопорушника відбулася за сприяння управління ГУ ВБ СБУ. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону, - повідомили у ДБР.

Читайте також

Фото: ДБР

Нагадаємо, 28 вересня під час спецоперації Служба безпеки України затримала у Київській області лідера організованого злочинного угруповання на спробі вбивства столичного бізнесмена.

За попередньою версією слідства, раніше засуджений за вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів уродженець однієї з країн Близького Сходу організував озброєну групу. Зловмисники намагалися пограбувати і вбити одного з підприємців Києва.

Для цього лідер банди планував вночі із засідки обстріляти автомобіль бізнесмена, в якому він перевозив 200 тисяч доларів США, та заволодіти готівкою.

1