Служба безпеки України попередила вбивство столичного бізнесмена

Зловмисник раніше вже був засуджений за вчинення тяжких злочинів
Служба безпеки України попередила вбивство столичного бізнесмена
Фото: kubnews
28 Вересня 2020, 21:26
читать на русском

Під час спецоперації Служба безпеки України затримала у Київській області лідера організованого злочинного угруповання на спробі вбивства столичного бізнесмена.

За попередньою версією слідства, раніше засуджений за вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів уродженець однієї з країн Близького Сходу організував озброєну групу. Зловмисники намагалися пограбувати і вбити одного з підприємців Києва.

Для цього лідер банди планував вночі із засідки обстріляти автомобіль бізнесмена, в якому він перевозив 200 тисяч доларів США, та заволодіти готівкою.

Читайте також

Для попередження злочину співробітники СБУ спільно із спецпідрозділом поліції КОРД відбили напад і затримали ватажка угруповання, який чинив активний супротив правоохоронцям, - повідомляють у службі безпеки.

Під час обшуків за місцем проживання учасників банди правоохоронці вилучили вибухівку, вогнепальну та холодну зброю.

Зловмисник влаштував засідку на автомобіль бізнесмена, в якому той перевозив 200 тисяч доларів. Співробітники СБУ затримали нападника, хоча він чинив активний супротив, - йдеться у повідомленні СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Повідомляється, що затриманий раніше вже був засуджений за вчинення тяжких злочинів.

Наразі зловмиснику готується повідомлення про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Нікополі Дніпропетровської області невідомий привіз до лікарні та залишив двох чоловіків із смертельними пораненнями.