Справа Шеремета: слідство не встановило організаторів убивства

За словами прокурорів, організатори повідомили виконавцям інформацію про місце проживання Шеремета і транспортний засіб, яким він користується
Справа Шеремета: слідство не встановило організаторів убивства
Павло Шеремет

У Шевченківському райсуді столиці прокурор зачитав короткий виклад обвинувального акту у справі про убивство журналіста Павла Шеремета. Там зокрема сказано, що слідство не встановило замовників убивства журналіста.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

У липні 2016 року, але не пізніше 15.07.2016 року, не встановлені слідством особи на території Києва умовили організовану групу, до числа якої увійшли Антоненко, Кузьменко, Дугарь та інші особи, не встановлені на цей час судом, до вчинення злочину, - зазначив прокурор.

За його словами, організатори повідомили виконавцям інформацію про місце проживання Шеремета і транспортний засіб, яким він користується.

Обвинувачені у вчиненні злочину Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко і Яна Дугарь заявили, що не визнають своєї вини.

Читайте також

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи. Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру парашутно-десантного батальйону Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка.

Дугарь у травні 2020 р. обрали запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 168 тис. гривень.

Кузьменко спочатку відправили до СІЗО, але 11 серпня Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт. Антоненко залишається у СІЗО.

4 вересня суд визначив присяжних у цій справ.