Молодший син Віталія Кличка вступив до коледжу в США, де навчання обходиться у 3,5 мільйони гривень на рік

Емгерстський коледж недарма вважається одним з найкращих вишів Америки.
Молодший син Віталія Кличка вступив до коледжу в США, де навчання обходиться у 3,5 мільйони гривень на рік
Максим Кличко
20 Травня 2024, 13:40
читать на русском

19-річний син Віталія Кличка Максим, який минулого року після навчання у британській приватній школі вступив до старшої школи Taft School в Америці, тепер навчається у престижному університеті. Там він продовжить і свою спортивну кар’єру - у “Тафті” хлопець грав у баскетбольній команді.

Про це пише Інформатор.

Taft School привітала своїх студентів, в тому числі та сина мера Києва, з тим, що вони продовжать своє навчання в інших коледжах та університетах. Новою “альма-матер” Максима став Amherst College - приватний гуманітарний коледж у штаті Массачусетс.

Цей навчальний заклад вважається найкращим гуманітарним коледжем США, там пропонують навчання в галузі природничих наук, мистецтва, гуманітарних наук, математики та інформатики, соціальних наук, іноземних мов, класики та кількох міждисциплінарних галузей.

Навчання тут коштує 69 тисяч 820 доларів на рік (близько 2 млн 780 тисяч гривень). У 2900 доларів (115 тисяч гривень) стане медичне страхування, ще $660 - різні додаткові збори.

Проживання у гуртожитку студентам обходиться на рік у 9940 доларів (395 тисяч гривень). Ще $8450 закладають на харчування у студентській їдальні. Тож загалом навчання Максима Кличка в Amherst College обходиться як мінімум у 3 млн 600 тисяч гривень - і це без додаткових витрат.

Емгерст-коледж має загалом 34 гуртожитки. Студенти першого курсу зобов'язані жити на території студмістечка, після чого можуть мешкати за його межами. Старшим студентам пропонують оселитися в тематичних будинках, зокрема Домі мистецтв, Російському домі, Домі азійської культури й таке інше.

Емгерстський коледж недарма вважається одним з найкращих вишів Америки. Серед його випускників багато відомих особистостей, у тому числі лауреатів Нобелівської та Пулітцерівської премій, лауреатів премій “Оскар”, “Тоні”, “Ґреммі” та “Еммі”, а також політиків. Тут свого часу навчалися князь Монако Альбер II, відомий письменник Ден Браун, українсько-американський оперний співак Андрій Всеволод Добрянський.

Загалом серед випускників коледжу президент США, два прем'єр-міністри та один міністр закордонних справ Греції, четвертий президент Кенії, Голова Верховного суду США, три спікери Палати представників США, відомі актори, архітектори, художники, космонавти, інженери, правозахисники, винахідники, музиканти, філантропи та письменники.

Нагадаємо, молодші діти столичного мера показали, як відмітили закінчення робочого тижня домашньою вечіркою із друзями - з алкоголем та танцями. А подробицями “відриву”, який відбувся ввечері в п'ятницю, поділилися у соцмережах.

Читайте також

1