Момент знищення російських суден поблизу острова Зміїний потрапив на супутникові знімки

Острів Зміїний - це стратегічно важливий об'єкт для росії від початку війни
Момент знищення російських суден поблизу острова Зміїний потрапив на супутникові знімки
Острів Зміїний / Фото: Maxar Technologies
13 Травня 2022, 22:30
читать на русском

Ракетний удар українських захисників по десантному кораблі РФ поблизу острова Зміїний вдалось зафіксувати супутнику.

Так, на нових супутникових фото від Maxar Technology видно два клуби диму біля російського десантного корабля класу "Serna" в Чорному морі. Ймовірно, судно робить різкий поворот, і ракета потрапляє у воду.

Острів Зміїний / Фото: Схеми

Як пише CNN, поблизу острова Зміїний, поруч з іншим затонулим судном, видно баржу з важким краном. За інформацією Maxar, це також російський десантний корабель класу "Serna".

Острів Зміїний / Фото: Maxar Technologies

Наразі відсутня інформація, як саме затонуло судно. Водночас раніше речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук розповів, що затонув десантний катер, а також два патрульні катери класу "Raptor".

За його словами, ЗСУ знищили на острові ще й російський гелікоптер. Південне оперативне командування Збройних сил України  оприлюднило відео, на якому видно, як у ворожий гвинтокрил потрапила українська ракета.

Острів Зміїний / Фото з Telegram

Також супутник Maxar зафіксував на острові Зміїний мітки у вигляді літери "Z" — символ агресії РФ проти України, повідомляє проєкт "Схеми".

Острів Зміїний / Фото: Схеми

Своєю чергою окупанти перекинули на острів Зміїний комплекси ППО "Тор-М2" і "Панцир". Про це повідомив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

Однозначна наша оцінка полягає в тому, що острів Зміїний - це стратегічний об’єкт, який буде використовуватись РФ для контролю всієї Північно-Західної частини Чорномор’я, — зазначив Скібіцький.

Не виключено, що у майбутньому на острові розмістять ракетні комплекси, які дозволятимуть обстрілювати території України.

Скібіцький додав, що захоплення острова з перших днів війни - не випадковість. Росія одразу почала встановлювати своє обладнання для контролю. Для них присутність на острові – це додаткова можливість контролювати територію України.

Нагадаємо, що Збройні сили України вдарили по ворожому кораблю "Всеволод Бобров", яке є одним з найновіших у російському флоті.

Читайте також

1