Мороз та сніг: погода у високогір'ї Карпат - фото

На горі Піп Іван Чорногірський досі лежить сніг
Мороз та сніг: погода у високогір'ї Карпат - фото
Фото: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост
3 Червня 2021, 11:01
читать на русском

Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост повідомив про погодні умови на високогір'ї Карпат.

Сьогодні, 3 червня, на горі Піп Іван Чорногірський зранку був мороз - мінус один градус. Територія навколо астрономічної та метеорологічної обсерваторії на вершині гори вкрита снігом.

Станом на 08:30, 03.06.2021 на г. Піп Іван Чорногірський хмарно з проясненнями, вітер східний 15 м/с., температура повітря -1°С, - йдеться у повідомленні.

Гірські рятувальники записали відеозвернення для тих, хто планує похід до вершини із закликом утриматися від відпочинку у горах.

1 червня на горі Піп Іван Чорногірський ранкова температура повітря становила мінус один градус. 2 червня було холодніше - мінус два градуси.

Як відомо, гора Піп Іван Чорногірський - одна з найвищих вершин Українських Карпат, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Астрономо-метеорологічна обсерваторія на горі Піп Іван - найвище в Україні розташована споруда, в якій постійно жили й працювали люди (2028 м над рівнем моря). Діяла в 1938-1941 рр. Була відома як "Білий Слон". Вона розташована на території Верховинського району Івано-Франківської області. Обсерваторія є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, 31 травня в Карпатах випав сніг. 1 червня на горі Піп Іван Чорногірський ранкова температура повітря становила мінус один градус. 2 червня було холодніше - мінус два градуси.

Читайте також