Морози до мінус 14: на українців очікує різка зміна погоди

До України повертається похолодання після досить теплої погоди.
Морози до мінус 14: на українців очікує різка зміна погоди
Погода, заморозок Фото: ekaterinaa_leto
13 Лютого 2024, 15:42
читать на русском

В Україні від 15 лютого варто очікувати різкої зміни погоди після потепління.

Про це виданню "Телеграф" повідомив синоптик Ігор  Кібальчич.

За його даними, виникне великий блокуючий антициклон із центром над Середньою Волгою і максимальним тиском близько 790 – 794 мм рт.ст. Поступово його вплив пошириться і на нашу країну, яка опиниться на його західній та південно-західній периферії.

"Оскільки антициклон сформується над холодною підстилаючою поверхнею, то в його межах циркулюватиме морозне повітря і завдяки стійким східним вітрам, пориви якого в Приазов’ї, на Донбасі та в Криму досягатимуть 15 – 17 м/с, цей холод досить швидко досягне території нашої країни", - зазначив він.

Похолодання розпочнеться з північних та східних областей, а найменше торкнеться західної частини та Одеської області. Проте температура повітря вже 16 -18 лютого знизиться на Слобожанщині до -8…-13 °С вночі та до -3…-8 °С у денний час.

Поступово до 20 лютого морози охоплять всю територію України, а середньодобові значення температури виявляться нижчими за кліматичну норму на 3 – 6 °С.

На акваторії Азовського моря внаслідок сильних східних вітрів у період від 16 до 18 лютого спостерігатиметься шторм.

Нагадаємо, перша половина тижня виявиться у більшості областей не по сезону теплою, особливо у південних та західних областях. Поступово, ближче до вихідних на тлі розвитку арктичного антициклону та його зміщенні у південні широти, до нас із північного сходу надійде морозне повітря. Таким чином, вже з п'ятниці помітно похолодає у північних, центральних та східних областях. Дискомфорту також додасть поривчастий східний вітер.

1