МОЗ підтримує рішення Кличка про продовження локдауну в Києві

Київ є зоною високого ризику інфікування для населення
МОЗ підтримує рішення Кличка про продовження локдауну в Києві
Діти, коронавірус, карантині (фото: УНІАН)
14 Квітня 2021, 19:24
читать на русском

Головний епідеміолог Міністерства охорони здоров'я Наталія Виноград вважає рішення Віталія Кличка про продовження локдауну в Києві правильним і раціональним.

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "Україна 24".

Коли ми говоримо про різні варіанти реагування на епідемію, тут є декілька сценаріїв. В цьому варіанті я дуже підтримую мера Кличка. Ухвалено абсолютно правильне раціональне рішення, він відповідає за життя людей. Київ - це мегаполіс. Це висока щільність популяції, високі міграційні процеси у результаті великих обсягів цілеспрямованого переміщення потоків населення, - сказала вона.

За її словами, Київ є зоною високого ризику інфікування для населення.

Читайте також

Ще у січні ми прогнозували, що Київ буде територією високого ризику та найбільших наслідків епідемічних ускладнень у разі проникнення на територію України британського та інших штамів. Нові штами пробивають імунітет, і людина може бути повторно інфікована, - підкреслила епідеміолог.

Нагадаємо, що епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, тому комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про продовження суворих обмежувальних заходів у Києві на 2 тижні, тобто до 30 квітня.

1