На алеї Героїв Небесної Сотні 1 грудня відкриють Дзвін Гідності

За твердженням істориків, саме 1 грудня Євромайдан переріс у Революцію Гідності
На алеї Героїв Небесної Сотні 1 грудня відкриють Дзвін Гідності
Дзвін Гідності (фото: Музей Революції Гідності)
1 Грудня 2020, 05:05
читать на русском

На алеї Героїв Небесної Сотні відкриють Дзвін Гідності 1 грудня 2020 року об 11:00 (майданчик біля каплиці).

Про це повідомила пресслужба музею Революції Гідності.

Зазначається, що пам’ять Небесної Сотні оберігатиме Дзвін Гідності. Спеціально вилитий 70-кілограмовий дзвін встановлено на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні. Як хрест і каплиця, зведені з дерева на місці розстрілів у пам’ять подій, дзвін поруч зі стелою з портретами загиблих протестувальників знаменуватиме подвиг героїв і досягнення українського народу. 1 грудня знаменна дата в контексті Майдану й української незалежності. За твердженням істориків і публіцистів, саме 1 грудня Євромайдан переріс у Революцію Гідності.

Автор концепції – Олександр Бриндіков, дизайнер Національного музею Революції Гідності. На основі Дзвону використано зображення київського графіка Олександра Ком’яхова.

Читайте також

На відкритті та врочистому освяченні дзвона виступатимуть: Антон Дробович – голова Українського інституту національної пам’яті, Ігор Пошивайло – генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності, Наталія Бойків – представниця родин Героїв Небесної Сотні, Павло Сидоренко – голова Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані.

Зазначається, що дзвін створено зусиллями Офісу Президента України, Міністерства культури та інформаційної політики, Українського інституту національної пам’яті та Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності й української діаспори США.

Нагадаємо, що 21 листопада в Україні відзначали День Гідності та Свободи. На алеї Героїв Небесної Сотні у Києві відбувся молебень, на якому зібрались десятки людей.