На будівлі Тернопільської облради вивісили величезний банер з портретом Бандери - фото

Також у місті пройде смолоскипна хода до дня народження керівника ОУН
На будівлі Тернопільської облради вивісили величезний банер з портретом Бандери - фото
Степан Бандера. Фото: armyinform.com.ua
28 Грудня 2021, 16:17
читать на русском

На фасаді Тернопільської обласної ради вивісили гігантський банер з портретом лідера української нації, керівника Організації українських націоналістів Степана Бандери. А 1 січня до Дня народження Бандери в Тернополі відбудеться смолоскипна хода.

Про це розповів голова Тернопільської облради Михайло Головко у Facebook, зазначивши, що банер з Бандерою почепили для привернення уваги населення Тернопільської області до відзначення Дня народження Провідника та Героя України.

Банер розмістили розпорядженням Головка на адміністративній будівлі Тернопільської обласної ради.

1 січня ми відзначатимемо 113-ту річницю від Дня народження Степана Бандери. Цього дня о 16:30 год в Тернополі розпочнеться традиційна смолоскипна хода. Збір біля стадіону ім. Р. Шухевича, - зазначив голова Тернопільської облради.

Банер з портретом Степана Бандери на фасаді Тернопільської облради

Банер з портретом Степана Бандери на фасаді Тернопільської облради. Фото: facebook.com/Holovko.Mykhailo

Головко нагадав, що теоретик українського націоналістичного руху XX століття Степан Бандера народився у 1909-му році на Івано-Франківщині. Його життя обірвалося в досить молодому віці та пам’ять про нього живе у наших серцях. Він переконаний, саме на таких постатях, як Степан Бандера повинні зростати наші діти.

Крім того, Тернопільська обласна рада закликала президента Володимира Зеленського повернути звання Героя України з удостоєнням ордена Держави (посмертно) Степану Бандері за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу.

Нагадаємо, що народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива в День визволення Києва від нацистів розстріляв портрет Степана Бандери й таким чином "привітав" зі святом.

Читайте також