На Буковині чоловік підробив самостійно COVID-сертифікат та хотів виїхати з ним за кордон

Затриманий підробив документ і для своєї дружини
На Буковині чоловік підробив самостійно COVID-сертифікат та хотів виїхати з ним за кордон
Наручники (фото: Pexels)
24 Вересня 2021, 19:24
читать на русском

У Чернівецькій області затримали чоловіка, який самотужки підробив міжнародний COVID-сертифікат та намагався перетнути з ним кордон.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Зазначається, що 56-річний чоловік не вакцинувався від коронавірусу, а зміг виготовити міжнародний сертифікат про вакцинацію від Covid-19. Документ з ознаками підробки він пред’явив прикордонникам для уникнення обсервації та самоізоляції.

Фігурант самостійно виготовив сертифікат про нібито проходження вакцинації за допомогою програмного забезпечення для роботи з графічними файлами. До державних реєстрів не були внесені відповідні відомості про вакцинацію, - йдеться у повідомленні.

Також встановлено, що правопорушник виготовив підроблений COVID-сертифікат ще й для дружини. Фігуранту оголошено про підозру за чч. 1, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів розглядає законопроєкт про зміни до Кримінального кодексу, в ньому планують створити окрему статтю про підробку ковідних сертифікатів.

Читайте також

1