На Львівщині чоловік продавав підроблені COVID-сертифікати та ПЛР-тести

Він виготовив понад 50 COVID-сертифікатів та понад 300 довідок із негативним результатом на коронавірус
На Львівщині чоловік продавав підроблені COVID-сертифікати та ПЛР-тести
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
15 Вересня 2021, 21:17
читать на русском

На Львівщині 31-річний чоловік виготовляв та продавав довідки з негативним результатом на COVID-19 та COVID-сертифікати для перетину державного кордону.

Про це повідомили в Кіберполіції. 

Фігурант продавав громадянам підроблені медичні довідки для перетину державного кордону. При цьому жодних лабораторних тестів клієнти не проходили. Свої послуги чоловік рекламував у групових чатах у месенджері, де було понад 15 тисяч підписників, - йшлося в повідомленні Кіберполіції.

Зазначили, що зловмисник використовував підроблені печатки медичної лабораторії. Загалом він виготовив понад 50 COVID-сертифікатів та понад 300 довідок із негативним результатом на COVID-19.

Одна довідка коштувала 500 гривень, тоді як COVID-сертифікат - 1500 гривень.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта та у його автомобілі. Вилучено комп’ютерну техніку, печатки, COVID-сертифікати. Під час огляду техніки виявлено згенеровані QR-коди, які, ймовірно, використовувалися для підроблення сертифікатів, - додали в повідомленні.

Нині триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у Києві чоловік разом із турфірмами підробляли результати ПЛР-тестів від імені українських та закордонних лабораторій, а також медичних карток про вакцинування від COVID-19.

Читайте також

1