МОЗ пропонує карати за фальшиві довідки про COVID-щеплення

Найближчим часом законопроєкт передадуть до ВР
МОЗ пропонує карати за фальшиві довідки про COVID-щеплення
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
20 Серпня 2021, 13:12
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров’я підготували законопроєкт щодо запровадження кримінальної відповідальності за фейкові довідки про щеплення проти особливо небезпечних інфекційних хвороб.

Про це повідомляє міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на брифінгу щодо впровадження COVID-сертифікатів у “Дії” та взаємного визнання з ЄС, передає Укрінформ.

Сьогодні завдяки електронним інструментам ми можемо побороти будь-які підроблені довідки як про ПЛР-тестування, так і про вакцинацію. Водночас не виключається можливість певного людського фактору. Тому, щоб запобігти людському фактору, Міністерством охорони здоров’я підготовлений законопроєкт, який вже пройшов погодження у більшості центральних органів виконавчої влади. Це законопроєкт про кримінальну відповідальність за підроблені довідки про щеплення проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, - сказав Ляшко (досьє Віктора Ляшка).

Зазначається, що найближчим часом законопроєкт презентують на засіданні Кабміну і передадуть до Верховної Ради.

Нагадаємо, у Тернополі викрито схему виготовлення фальшивих довідок з результатами ПЛР-тестів на COVID-19 для виїзду за кордон.

Читайте також

1