У Тернополі "візовий центр" продавав фальшиві довідки для перетину кордону

Вартість однієї підробленої довідки коливалася в межах від 200 до 500 грн
У Тернополі "візовий центр" продавав фальшиві довідки для перетину кордону
Фальшиві довідки (фото: gp.gov.ua)
25 Червня 2021, 15:48
читать на русском

У Тернополі викрито схему виготовлення фальшивих довідок з результатами ПЛР-тестів на COVID-19 для виїзду за кордон.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що двоє мешканців Тернополя під прикриттям "візового центру", що надає послуги із працевлаштування громадян України за кордоном, організували схему з виготовлення та реалізації підроблених документів про результати ПЛР-тестування на COVID-19. До цього процесу вони залучили ще двох спільників.

Підроблені документи були начебто видані ліцензованим медичним закладом та використовувалися для перетину кордону. Вартість однієї підробленої довідки коливалася в межах від 200 до 500 грн.

Під час проведення обшуків за адресами проживання фігурантів та за місцями їхньої діяльності вилучено десятки готових підроблених довідок, бланки та засоби для їх виготовлення, комп’ютерну техніку.

За процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури чотирьох осіб викрито за фактом виготовлення підроблених голографічних захисних елементів, підробки документів та їх збуту (ч. 1 ст. 199, ч. 3 ст. 358 КК України).

Нагадаємо, що у Черкасах підробляли довідки про результати ПЛР-тестування на коронавірус. Підроблені документи робили і для виїзду за кордон.

Читайте також

1