У Черкасах юристка підробляла результати ПЛР-тестування на COVID-19

Вона заробітчанам робила негативний результат на коронавірус
У Черкасах юристка підробляла результати ПЛР-тестування на COVID-19
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
15 Червня 2021, 12:55
читать на русском

У Черкасах підробляли довідки про результати ПЛР-тестування на коронавірус. Підроблені документи робили і для виїзду за кордон.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки України викрила у Черкасах схему фальсифікацій результатів ПЛР-тестів. Щомісяця ділки виготовляли до 100 підроблених довідок, у тому числі іноземного зразка для виїзду за кордон, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що організатором схеми була юристка однієї з місцевих комерційних структур. Через власні зв’язки серед представників декількох медлабораторій вона налагодила виготовлення фальшивих довідок з негативним результатом на COVID-19.

Форма заповнення і вартість "довідки" залежали від її терміновості і країни, куди збиралися клієнти. Щомісячний "прибуток" учасників оборудки становив майже 100 тис. грн.

Організатор схеми передавала фальшиві документи замовникам під час зустрічей у кавʼярнях,- зазначили в СБУ.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушниці про підозру. У межах кримінального провадження за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, що 15 червня Служба безпеки України заблокувала ще один механізм виготовлення підробних довідок про негативний результат ПЛР-тестів на COVID-19.

Читайте також