У Києві чоловік продавав фальшиві результати ПЛР-тестів

Також він підробляв медичні картки про проведення вакцинації від коронавірусу
У Києві чоловік продавав фальшиві результати ПЛР-тестів
ПЛР-тестування на коронавірус (Фото з відкритих джерел)
11 Вересня 2021, 01:10
читать на русском

У Києві чоловік разом із турфірмами підробляли результати ПЛР-тестів від імені українських та закордонних лабораторій, а також медичних карток про вакцинування від COVID-19.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

54-річний чоловік у змові з представниками туристичних фірм налагодив схему підроблення та видачі фальшивих результатів ПЛР-тестів з негативним результатом на коронавірус, виданих нібито українськими та закордонними лабораторіями, а також медичних карток про вакцинування осіб, - йшлося у повідомленні.

Зазначалося, що турфірми пропонували готові ПЛР-тести людям, яким оформлювали документи для виїзду за кордон. Підроблені ПЛР-тести та довідки про вакцинацію виготовляли впродовж доби після надходження замовлення. Ціна однієї довідки 450-850 гривень залежно від якості. Адже довідки з QR-кодом та бланками певних установ коштували дорожче.

За даними прокуратури, схема існувала з осені 2020 року.

Кількість довідок, які реалізовувались особами за травень-вересень 2021 року складала 30-50 штук на день, а загальна кількість осіб, які скористались "послугами" ділків становить більше 3 500 осіб, - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, СБУ викрила схему підробки результатів ПЛР-тестів на Харківщині, серед клієнтів зловмисників були й ті, хто мали позитивний результат на COVID-19.

Читайте також