На Чернігівщині створили заповідник для фотополювання

Тут розвели диких тварин, яких можна лише підгодовувати і фотографувати
На Чернігівщині створили заповідник для фотополювання
Заповідник на Чернігівщині (Фото: Чернігівське ОУЛМГ)
26 Грудня 2020, 07:13
читать на русском

На території мисливського господарства "Моровське" в Козелецькому районі Чернігівщини розвели диких тварин виключно для фотополювання.

Про це повідомили на сайті Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У такому заповіднику диких тварин за всі роки його існування не пролунало жодного пострілу, а "полювати" дозволено лише з допомогою фотокамер, – ідеться у повідомленні.

На території угідь зокрема створено належні умови для життя і розмноження багатьох видів тварин і птахів, у тому числі червонокнижних. Тут живуть коні Пржевальського, європейські олені, лані та косулі, муфлони, дикі кабани, лосі, буйволи африканські, гірські козли, лами. Два роки тому велике сімейство копитних поповнилося шотландськими коровами і биками. На заплавних луках мешкають червонокнижні орлан білохвостий і чорний лелека.

Читайте також

Розводять цих тварин не задля відстрілу, а для приваблення туристів. Для них на території центральної садиби "Моровського" будується цілий мисливський комплекс із готелем, рестораном, зоною відпочинку на штучному озері.

За словами співзасновника "Моровського" Айка Памбухчяна, у 2021 році на території заповідника відкриють екологічні й туристичні маршрути.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у туристичних районах Івано-Франківщини, Львівщини й Закарпаття незабаром може з’явитися мережа глемпінгів.

1