Андріївську церкву відкриють для туристів

У приміщенні церкви п'ять років проводилися реставраційні роботи
Андріївську церкву відкриють для туристів
Андріївська церква Фото: Міністерство культури та інформаційної політики України
2 Грудня 2020, 13:27
читать на русском

У грудні 2020 року після майже п’яти років реставраційних робіт Андріївська церква стане доступною для відвідувачів.

Відкриття відбудеться онлайн 12 грудня, а 13 грудня – у церкві пройде перша служба, повідомив після відвідування храму та ознайомлення з ходом робіт міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Повністю відреставровано весь живопис, ікони та іконостас, почищено ліпнину й відшліфовано підлогу. Замінено інженерні мережі, проведені нові системи освітлення, опалення, подачі повітря, вікна. До речі, автентичний колір стін 18 століття завдяки комп’ютерному аналізу допомогли віднайти німецькі технологи. А перед затвердженням фінального кольору та пофарбуванням було зроблено 36 тестових викрасок, - зазначив міністр.

Читайте також

Він також нагадав, що метою реставрації стало розкрити первісні рішення і бачення архітектора Франческо Бартоломео Растреллі, 320-та річниця з народження якого відзначається у цьому році.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров'я може розглянути норму щодо обмежень кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Ляшка) повідомив, що МОЗ у майбутньому готовий розглянути норму, яка працювала раніше, щодо обмежень кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в церквах можна проводити богослужіння, але із дотриманням карантинних норм та при умові перебування у храмі не більше, ніж 20 людей.