До бару - зась, а до церкви можна: храми не закриватимуть у вихідні

В Україні храми не підуть на карантин вихідного дня
До бару - зась, а до церкви можна: храми не закриватимуть у вихідні
Причастя (Фото: 24 канал)
12 Листопада 2020, 17:48
читать на русском

У суботу та неділю в церквах можна проводити богослужіння, але із дотриманням карантинних норм та при умові перебування у храмі не більше, ніж 20 людей.

Про це розповів міністр охорони здоров`я Максим Степанов в ефірі телеканалу Україна 24.

У нас визначено, що будь-які масові заходи можуть проводитися за участі не більше, ніж 20 людей, з використанням засобів індивідуального захисту і дотриманням соціальної дистанції. Це ж стосується і церков, - повідомив Степанов (досьє Максима Степанова).

В той же час, за словами міністра, нові карантинні обмеження (карантин вихідного дня – ред.) мають бути єдиними для всіх. Влада не буде продовжувати термін карантину вихідного дня, якщо ситуація з поширенням COVID-19 покращиться. Степанов також нагадав, що важливо розірвати усі можливі ланцюги передавання інфекції шляхом мінімізації соціальних контактів.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Буде також заборонена робота спортивних залів, фітнесцентрів, басейнів, ТРЦ, магазинів, що не торгують продовольчими товарами тощо.

На загальнодержавному рівні запроваджуються обмеження помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.

Більше про реакцію експертів на карантин вихідного дня читайте в нашому матеріалі: Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти.

Про реакцію українців у соцмережах на запровадження карантину вихідного дня читайте в ексклюзивному матеріалі: Карантин вихідного дна: соцмережі у розпачі через рішення уряду.