Карантин вихідного дна: соцмережі у розпачі через рішення уряду

У соцмережах вирує ураган обурення через непродумане запровадження в Україні карантину вихідного дня
Ексклюзив
Карантин вихідного дна: соцмережі у розпачі через рішення уряду
Напис на вітрині кафе у Львові. Фото: УНІАН
12 Листопада 2020, 15:19
читать на русском

В Україні - чергова спроба зупинити неспинне - вже від цього тижня Кабмін запровадив карантин вихідного дня. Хто ще не знає, що то за нова зброя у боротьбі з коронавірусом, розповідаємо. Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини, аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Непопулярне рішення тут же викликало хвилі обговорень у соцмережах, причому всі вони виявилися негативними: і простим трудягам нікуди подітися в довгоочікувану суботу-неділю, і бізнесу нічого, окрім збитків. Однак, із цим тепер доведеться якось жити, тому кожний почав обурюючись підлаштовуватися під сумні реалії з притаманним українцям гумором.

Наприклад, дехто почав швиденько переорієнтовувати свій бізнес, аби не порушувати вимог МОЗ.

Інші спочатку зажурилися, а потім почали шукати у ситуації позитив.

Свідомі громадяни, між іншим, згадали, як виконуються усі решта обмежень, запроваджених Кабміном раніше і спрогнозували, що і з карантином вихідного дня буде те саме.

Ті, хто налаштований радикально, почали кликати усіх на майдан вихідного дня, дякуючи уряду за ідею.

А ті, в кого душа прагне свята, знайшли привід випити, логічно розмірковуючи, що таких дат буде ще багато.

Трохи заспокоївшись, українці почали будувати нові плани на вихідні.

І на чорну пятницю теж.

І навіть на найближчі дев`ять місяців.

Своєю чергою, великий бізнес, зокрема мережа олігархів Галини і Олександра Герег "Епіцентр", аби дотриматися нових правил, заявила, що у них тепер не буде суботи і неділі, а лише одна нескінченна п`ятниця.

Ідея "Епіцентру" спрацювала на "ура". Популярність магазинів підскочила, незважаючи на гнів очільника МОЗ Степанова (досьє Максима Степанова).

Щасливі закохані мають куди повести дівчину під час карантину вихідного дня. Та й парубоцьку вечірку теж можна організувати, якщо алкоголь продають.

Дехто навіть швиденько зорієнтувався, куди піти працювати, аби мати зарплату.

Менший бізнес, у якого немає таких грошей, зокрема українські ресторатори, звернулися за допомогою до "слуги народу" Тищенка (досьє Миколи Тищенка), бізнес якого теж "постраждає" від карантину вихідного дня. Нардеп, як законослухняний громадянин, відповів, що карантину вихідного дня дотримуватиметься.

Більше того, Тищенко навіть захотів допомогти владі контролювати ситуацію і влаштував карантинний штаб. Ви вже здогадалися, що його довелося розмістити у тому самому "Велюрі".

Якщо ж справи у Києві йтимуть зовсім погано, і лікарень не вистачатиме, "Велюр" перепрофілююють на ковідний шпиталь.

Втім, і у великих, і у малих бізнесменів, висновок про нововведення один, ємний, але не дуже цензурний.

Надалі увесь простий люд пропонує уряду послухати мера Львова Садового (досьє Андрія Садового) і запровадити карантин обідної перерви, карантин по парних і непарних числах, а у випадку повного коронавірусно-економічного капуту - скасувати вихідні.

Не забули українці і про хворого COVID-19 президента. Пропонують йому більше відпочивати, аби "менше справ наробити".

І навіть придумали, що б такого особливого він у ці дні робив - запровадив нове свято у календарі.

Якщо ж українцям нічого з вищепереліченого не допоможе, уряд запровадить локдаун, попереджають фахівці і радять триматися, бо ж масово хворітимемо ще мінімум до квітня.

Більше про реакцію експертів на карантин вихідного дня читайте в нашому ексклюзивному матеріалі: Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти.