У Києві "нековідних" хворих госпіталізовуватимуть до клінік НАН і МОЗ

Рішення ухвалили через несприятливу епідситуацію з коронавірусом
У Києві "нековідних" хворих госпіталізовуватимуть до клінік НАН і МОЗ
Операція (Фото з відкритих джерел)
11 Листопада 2020, 21:19
читать на русском

Киян, що хворіють на неінфекційні захворювання, відтепер госпіталізуватимуть до клінік Національної академії наук та Міністерства охорони здоров`я України.

Про це повідомили на сайті Київської міської державної адміністрації.

Відповідний наказ Департаменту охорони здоров’я вже підписано та направлено до виконання у Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також керівникам центрів первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрів столиці, - розповіла директорка Департаменту охорони здоров`я КМДА Валентина Гінзбург.

Зокрема до клінік НАН і МОЗ привозитимуть хворих з патологіями серцево-судинної системи, гострим порушенням мозкового кровообігу, гострими неврологічними станами нейроінфекційного профілю, а також терапевтичних хворих та пацієнтів з гострою хірургічною патологією.

Серед медичних закладів, що безвідмовно прийматимуть киян Інститут кардіології ім. Стражеска НАМН України, Інститут нейрохірургії ім. А. П. Ромаданова Національної академії медичних наук України, Республіканська клінічна лікарня МОЗ України, Національний інститут хірургії і трансплантології ім. О. О. Шалімова НАМН України та інші.

За словами директорки Департаменту охорони здоров`я таке рішення прийнято через значне ускладнення епідемічної ситуації з коронавірусом.

Читайте також

Нагадаємо, народний депутат від "Слуги народу", голова профільного комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький розповів, що президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) "практично вже ухвалив рішення" передати під польовий шпиталь для хворих на коронавірус клінічну лікарню "Феофанія".

1