"Феофанію" передадуть під коронавірусний шпиталь – Радуцький

Таке рішення "практично вже ухвалив" президент
"Феофанію" передадуть під коронавірусний шпиталь – Радуцький
Лікарня “Феофанія” (Фото: ТСН)
5 Листопада 2020, 19:17
читать на русском

Президент Володимир Зеленський "практично вже ухвалив рішення" передати під польовий шпиталь для хворих на коронавірус клінічну лікарню "Феофанія".

Про це розповів народний депутат від "Слуги народу", голова профільного комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький в інтерв`ю Радіо Свобода.

Я дуже вдячний президенту. Якщо всі президенти казали, що "Феофанію" треба віддати людям, але ніхто того так і не зробив за своє правління в країні, то президент Зеленський ухвалив рішення віддавати цю лікарню під COVID-хворих в місті Києві під польовий шпиталь, – розповів нардеп.

Радуцький також повідомив, що ця лікарня готова до можливого прийому хворих, у ній є багато ліжок, лікарі і кисень.

Я думаю, що це рішення Державного управління справами має бути і МОЗ одразу підпише з нею контракт на надання послуг по COVID-19, – зауважив депутат.

Читайте також

Крім того, Радуцький переконаний, що "Феофанія" зможе прийняти набагато більше хворих, ніж мобільний шпиталь у Палаці спорту (понад 500 людей – ред.)

Радуцький додав, що в інших містах також планують розгортати мобільні шпиталі ДНС, які зможуть курсувати між проблемними зонами, і, за словами депутата, такі мобільні шпиталі зараз доукомплектовують.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я готується розгорнути мобільний шпиталь у Палаці спорту в Києві.

1