В Україні розгорнуть мобільні шпиталі для хворих на COVID-19

Процес ще не розпочався
В Україні розгорнуть мобільні шпиталі для хворих на COVID-19
Коронавірус, лікарняні ліжка на стадіоні (фото: Pexels)
3 Листопада 2020, 05:07
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що питання розгортання мобільних шпиталів обговорювалося щодо трьох регіонів: Київ, Донецька область та Одеська область, Одеса.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.ua.

Степанов зазначив, що керівникам регіонів дали завдання знайти локації за відповідними критеріями для мобільних шпиталів, а також прорахувати вартість.

Обов’язок держави в цьому випадку – надати фінансування. Усі три регіони дали свою відповідь, те що стосується кількості медпрацівників, ліжок, коштів, локацій, - сказав він.

Глава МОЗ повідомив, що у Києві розглядають або Палац СПорту, або Міжнародний виставковий центр, або ВДНГ.

Читайте також

Щодо питання логістики, то МОЗ готове все проконтролювати, а також вже дало всі критерії. Але на місцевій владі лежить відповідальність безпосередньо за операційні рішення та менеджмент.

Степанов (досьє) зазначив, що процес ще не розпочався, але щодо Києва знайдено ще одне рішення: це залучення лікарень, які входять до Академії медичних наук, до надання меддопомоги не за COVID-19, а інших захворюваннях.

Вже підписано відповідне розпорядження. Києву було доручено переробити п’ять багатопрофільних лікарень саме під COVID-19. Це важливо, бо коли повністю лікарня закривається під COVID-19, простіше керувати, і це концентрація різних спеціалістів. Це стосується не лише Києва, таке завдання отримали всі без виключення регіони, - додав очільник МОЗ.

Читайте також

Нагадаємо, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я готується розгорнути мобільний шпиталь у Палаці спорту в Києві.

1