Степанов розповів, хто в Україні найчастіше помирає від коронавірусу

Із загальної кількості померлих 75,7% - люди, старші за 60 років
Головне
Степанов розповів, хто в Україні найчастіше помирає від коронавірусу
Лікарня Фото: КМДА
18 Жовтня 2020, 12:11
читать на русском

Із загальної кількості померлих внаслідок коронавірусної хвороби, понад 75% становлять хворі, котрим понад 60 років. Про це сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Міністр закликав українців, котрим понад 60 років, берегти себе, користуватися маскою та антисептиком, дотримуватися дистанції, не виходити із дому без нагальної потреби, повідомляє Укрінформ.

Особливо хотів би звернутися до людей, які старші за 60 років, тому що у нас із загальної кількості померлих відсоток людей, які старші за 60 років — це 75,7%, - сказав Степанов.

Читайте також

Він наголосив на важливості загальної мобілізації населення щодо боротьби з COVID-19.

Ця мобілізація дуже проста - це виконання правил, які встановлені в державі, виконання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, - сказав міністр (Максим Степанов - досьє).

Нагадаємо, в Україні станом на 18 жовтня лабораторно підтверджено 298 872 випадків COVID-19, з них за добу – 5 231. За добу померло 90 осіб. Загалом з часу епідемії зафіксовано 5 607 летальних випадків від COVID-19.

Як повідомив голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я нації Михайло Радуцький, за останні два тижні кількість активних хворих збільшилася приблизно на 30%, а у грудні в Україні може бути 400 тисяч активних хворих на коронавірус.