В Україні оновили карантинні зони по коронавірусу

Нові епідемічні рівні встановлюються на 14 днів
Головне
В Україні оновили карантинні зони по коронавірусу
Коронавірус, лікарня (фото: Крым.Реалии)
9 Жовтня 2020, 20:15
читать на русском

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновила епідемічне зонування в Україні. Про це в Telegram повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Нові епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

За його інформацією, до червоної зони буде віднесено місто Канів (Черкаської області) та місто Суми, тут з 12 жовтня 2020 року встановлюються додаткові обмеження.

До помаранчевої зони серед інших увійшли міста: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Бахмут, Житомир, Ужгород, Мелітополь, Івано-Франківськ, Васильків, Львів, Миколаїв, Полтава, Рівне, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Київ.

Карантинні зони

Карантинні зони

Кабмін опублікував новий список карантинних обмежень для міст, що увійшли до червоної зони. З ними можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, 9 жовтня міністерство охорони здоров’я України оприлюднило інформацію щодо країн із значним поширенням COVID-19 станом на 9 жовтня 2020 року.

Cписок країн з "червоної" та "зеленої" зон по COVID

Cписок оновлено з урахуванням кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення.

До "червоної" зони потрапило 46 країн, а до "зеленої" - 147 країн.

1 жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що наразі недоцільно знову вводити жорсткі карантинні обмеження.

За словами Ляшка (Віктор Ляшко - досьє), наші карантинні обмеження, які сьогодні запроваджені, передбачають чітке дотримання протиепідемічних норм: носіння маски, дотримання дистанції і миття рук.