Міністерство охорони здоров’я оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон по COVID

У "червоному" списку опинилося 46 країн
Міністерство охорони здоров’я оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон по COVID
Фото: Укрінформ
9 Жовтня 2020, 16:16
читать на русском

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило інформацію щодо країн із значним поширенням COVID-19 станом на 9 жовтня 2020 року.

Cписок країн з "червоної" та "зеленої" зон по COVID

Cписок оновлено з урахуванням кількості активних випадків COVID-19 на 100 тис. населення.

До "червоної" зони потрапило 46 країн, а до "зеленої" - 147 країн.

Читайте також

Нагадаємо, з 5 жовтня в Україні діє нове епідемічне зонування.

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

З урахуванням наданих регіональними комісіями ТЕБ та НС пропозицій на територіях, де встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, введені обмеження з переліку.

Зокрема, "червоний" рівень встановлено у місті Тернопіль та у місті Канів (Черкаської області). У цих містах заборонено: роботу громадського транспорту; роботу ТРЦ, кафе і ресторанів.

У Києві та області встановлено "жовтий" рівень.

Список усіх карантинних зон можна подивитися за посиланням.

1 жовтня заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що наразі недоцільно знову вводити жорсткі карантинні обмеження.

За словами Ляшка (Віктор Ляшко - досьє), наші карантинні обмеження, які сьогодні запроваджені, передбачають чітке дотримання протиепідемічних норм: носіння маски, дотримання дистанції і миття рук.